Menyasszonyi csokor

Virágcsokor

Menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor az esküvő egyik fő dísze, a menyasszony egyik legfontosabb esküvői kelléke.

Tökéletes menyasszonyi csokor

Hogyan válaszd ki a tökéletes csokrot?

A következő szempontokat érdemes figyelembe venni a menyasszonyi csokor kiválasztásánál.

1. Az esküvő stílusa

A menyasszonyi csokor szinte kivétel nélkül tükrözi az egész esküvő szín és forma világát. Általában az egész esküvői virágdekorációban megjelennek a csokorban használt virágfajták. A menyasszonyi ruha is mindig harmóniában van a csokorral.

2. Az esküvő időpontja

A nagy nap időpontja jelentősen befolyásolja az elérhető virágok típusát. Sok virágfajta egész évben is beszerezhető, de vannak típusok amiket csak nehezen vagy egyáltalán nem lehet beszerezni bizonyos időszakokban.

3. Az egyéniséged

Az utolsó, de talán legfontosabb szempont. Válaszd a kedvenc virágodat, a hozzád leginkább illő formát. Az egész csokor stílusa téged tükrözzön, ha sikerül megtalálnod ezt az összhangot, biztosan elégedett leszel a látvánnyal.

Esküvői csokor

Csokor típusok

Csokor típus
Gömbcsokor

A menyasszonyok között ez a legkedveltebb forma. A virágok szorosan vannak kötve, oldalról félgömb, felülről kerek formát vesznek fel. Gyakran egy, vagy kétféle nagyobb virág és sok kitöltő, kisebb virág alkotja.

Jellemző virágai: rózsák (kis és nagyfejű), pünkösdi rózsa, lisiantus, orchidea, frézia, rezgők, hortenzia

menyasszonyi csokor
Csokor típus
Csepp alakú csokor

Az esküvői csokor klasszikusa a csepp, vagy más néven vízesés forma.  A virágok és a levelek lefele omlanak és a csokor teljesen elvékonyodik. Létezik rövidebb és hosszabb típus is belőle. A hosszú, akár a menyasszony térdéig is érhet.

Jellemző virágai: orchidea, rózsa, kála

menyasszonyi csokor
Csokor típus
Kézben kötött csokrok

A rusztikus esküvői stílushoz leginkább illik. Kiálló levelekkel és virágszálakkal díszített lazán kötött csokor. A virágok szabálytalan sorrendben követik egymást, önmagukban nem érvényesülnek. A változatos színfoltok és formák miatt lesz a csokor egyedi. Az eltérő virágok teljes összhangot alkotnak. Hosszú szalaggal díszíthető.

Jellemző virágai: rózsa, pünkösdi rózsa,

Csokor típus
Modern, formabontó csokrok
Üzletünkben / nagy szakértelemmel / készítünk a klasszikus formáktól / gömb, cseppformájú stb./kezdve a mai közkedvelt vintage csokrokig mindent ,amit a menyasszony megálmodott.
A menyasszonyi csokrok elkészítésénél figyelembe vesszük az esetleges több napos használatot- pl.ha a fotózás az esküvő előtti-utáni napon lenne.
Igény szerint az esküvő virágait igényes selyemvirágból is elkészítjük.

Gólyahír virágüzlet © 2024. Minden jog fenntartva.